Jajka nadziewane awokado to lekka i zdrowa przekąska. Awokado nie należy do moich ulubionych warzyw ale ta przekąska smakuje nawet opornym.
Osobiście uznaję awokado za warzywo ale jak wiecie zdania są podzielone.
Składniki:
4 jaja ugotowane na twardo
ząbek czosnku
dojrzałe awokado
2 łyżki soku z cytryny
3 łyżki posiekanego szczypiorku
sól i pieprz do smaku
Jajka wkładamy do zimnej posolonej wody, żeby nie popękały. Po ugotowaniu na twardo i wystudzeniu obieramy i przekrajamy wzdłuż. Miąższ awokado kroimy w drobną kostkę. Dodajemy sól pieprz i sok z cytryny. Dodajemy żółtka, szczypiorek i posiekany czosnek oraz majonez. Wszystko mieszamy. Tak przygotowanym farszem napełniamy połówki białek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz